“Geen plichten voor mij”

 

Het heeft aardig lang geduurd voor ik deze af had. Maar daar is hij dan eindelijk! Maar wat gebeurt/gaat gebeuren en is er gebeurt in deze scene?

Door (alweer) de schuld van de fetisj van een vriendin krijg ik meest idiote ideeën over de engerd die jullie misschien wel kennen als Levi (Attack on titan). Ik noem hem engerd voor vele redenen. Maar zijn personage is ook héél makkelijk te plagen en in de maling te nemen. En vooral dat inspireerde me steeds weer voor de meeste maffe dingen xD. En natuurlijk moet ik die zojuist genoemde persoon ergens op dat papier kwijt.

Het volgende stuk is geschreven vanuit Silerna’s oogpunt.

Het is een mooie zonnige dag en ik zat lekker bij het stenen muurtje in het hoofdkwartier. Me lieve kat heeft haar baasje inmiddels gespot en is er bij komen zitten. Samen kijken we naar de eindeloze grasvlaktes . Yasumi was vandaag de oppas van de kat. Elke keer als ik er niet ben is past 1 van me vriendinnen op de lieve viervoeter, want tja huisdieren moeten toch ook eten?

Nog geen vijf minuten later tikte iemand ongeduldig op me schouder. Ik deed geen moeite om te raden wie dat kon zijn, dat hoef je niet raden. “ Wat moet je..” zei ik met een driftige toon. 

“Waarom zit je hier te niksen?” Vroeg de kleine maar norse kapitein. “ Ga maar zitten niksen in je eigen tijd.”. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat Yasumi druk op zoek was naar Poesie , terwijl ze hier is. Daarna draaide ik me om naar de kapitein en keek op mijn horloge “ Dit ìt mijn eigen tijd. En de laatste keer dacht ik nog dat Mike mijn alleen rond mag commanderen.” Zei ik erna terwijl ik oog in oog stond met de kapitein. Tjee wat een engerd is het toch! Die dode visse ogen kijken recht door me ziel….maar ik laat me niet gek maken door hem!

”Miew!” Poesie vond de hele situatie maar niks en probeerde me te kalmeren met haar snoezige gemiauw. Yasumi hoorde de mauw en wilde naar binnen komen, ze werd abrupt opzij gedauwd door twee andere nieuwsgierige dames.

“ KIJJJJJJKKKK!” Schreeuwde Sanne happy tegen Tamara “ HEICHOUUU!” riep ze tot over haar oren terwijl ze continu bleef tikken op Tamara’s schouder. “ jahaa…ik ben niet blind” zuchte Tamara en beide bleven hangen aan de rand van de deuropening. “ ik hoop niet dat Sil hem in elkaar gaat slaan ofzo….” zei Sanne sip en keek naar de twee ruzie makende personen. “Bleh ik wel .” Zei Yasu lachend “ Das grappig!”

Ik staarde nors naar de bezem die Levi in z’n handen had en draaide me erna weer om. “Je me mijn deel ook doen, vind en toch zo leuk om te doen.” zei ik op een droge manier , ik bedoel maar ; wie houd er nou van poetsen ?! Hij staat al van miepen als ik me bed niet opmaak.

Voor dat ik me op negeer modus had gezet pakte Levi het anders aan. Hij pakte ongeduldig mijn haar beet en wilde me mee trekken. “ Je toon naar mij moet je veranderen.” Begon hij eerst “En ruim erna je zooi op.”

Hoewel ik wist dat tegenstribbelen weinig zin had , deed ik er alles aan zodat hij me vlecht los liet “ Au au! Je doet me pijn! Schreeuwde ik en spartelde kansloos als een visje op het droge. Levi bleef stilstaan “Luister dan ook Zelfs Mikasa en die andere gek (kies een leuk iemand) doen minder moeilijk.”……..”En gooi die kat naar buiten!”

Echte Sil : :C noooooh lief doen tegen Poesie!

Op dat zelfde moment kwam Mike binnen wandelen. “ IK BEN GERED!” Riep ik happy rende zijn richting uit en hing happy aan zijn middel ( hij is vijf koppen groter dan dat ik ben T__T) . Mike zegt niet zoveel en nu dus ook niet.

” Miew….” die arme Poesie was niét blij met het hele gebeuren en staarde met een boze blik naar Levi. Ik keek eerst naar van kat en merkte toen het tiental hier op “…..hier Sanne.” Zei ik en gaf mijn stoffer en blik aan haar “de engerd heeft je hulp n….” zei ik achteraan , maar het was niet nodig om de zin af te maken. Sanne stuiterde verliefd naar de kapitein die terug staarde naar Poesie.(ik zou niet weten wie er dan zou winnen) “ Tot uw dienst heichou!” Riep Sanne blij en salueerde. “En bedankt …” zuchtte Tamara tegen me en sjokte achter Sanne aan.

’Snif snif…..’

ik keek omhoog en zag dat Mike iets rook… “bloemetjes..” zei hij tevreden.

“ dat is me shampoo baas..”

In het vervolg heeft Poesie een kopstoot gegeven en heeft Levi auw.

De hele tekening is ingekleurd met alcohol markers van Spectrum Noir, merkloze en Winston en Newton(<–alleen heb ik nog vorige merk Letraset). Een witte gel pen voor wat effecten en een 0,05mm, 0,1mm en 0,2mm zwarte fineliner. Het is nog best een een klus om al die stenen goed recht te krijgen ook al gebruik je een liniaal …
Heb je ooit een dier gezien met wenkbrauwen?:D Nou nu wel -giechel- Hoe moet ik anders laten zien dat een dier niet blij is? Met héle kleine streepjes boven de ogen! Het maakt haar niet minder snoezig! De Chibi squad vind ik ook grappig geworden. Sanne met hartjes i.p.v. ogen , Tamara zucht en snapt wat haar BFF denkt en Yasumi vind Levi niks en steekt haar tong zo uit van ‘bleh!’

Op naar de volgende? Ik moet nieuw papier halen…

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.