“En weer op pad.” deel 1

“Ja hoor het is weer zover. Waarom ook alweer? Oh ja , omdat Yasumi geen nee kan zeggen tegen kapitein Smurf. Laat ik even terug spoelen naar het begin.”

Op een mooie zonnige dag lag Silerna in een baal hooi te niksen. Niksen en luieren is haar grootste hobby. Yasumi gaf haar eigen paard een bad “waarom rolt hij nou altijd in de modder? Net een varken….”mopperde ze en begon te schrobben. “Je paard vind het leuk om je te pesten. ” zei Sil die Yasumi hoorde klagen. Op de top van de hooibaal zat Silerna’s kat Poesie. Ze vond het uitzicht vanaf zo’n hoge berg prachtig!

“We moeten straks op patrouille.”zei Yasumi en hoorde gelijk dat Sil er geen zin in had “Zolang ik niks hoor, ga ik ook niet.” mopperde Silerna “Er is ook niemand om Poesie eten te geven straks.” zuchtte ze en keek naar de lucht.  Yasumi keek nors naar de hooibaal en dacht na “Vraag anders of Connie Poesie straks eten geeft. Hij vind haar onwijs leuk.” zei ze erna en vlocht de manen van haar paard in. “als je nu weer in die poel gaat rollen krijg ik straf van Levi.” gromde ze.

Silerna grinnikte “Wees blij dat hij je squad leider niet is, dan had je nog meer te voortduren gehad.”zei ze “Kijk nou naar Sanne…”zei ze droog. Yasumi moest gelijk vreselijk lachen als wist ze dondergoed wat Silerna bedoelde.

Na de poetsbeurt van de paarden (vooral Yasumi’s paard) liepen de twee meiden weer terug naar binnen. “ik vraag wel aan Eren of hij de kat eten geeft. Mikasa of Armin zorgt wel dat ie het niet vergeet.” zei Sil tegen Yasumi en ze knikte want dat was misschien toch wel het beste. En als je het over de duivel hebt.

Kapitein Levi kwam net de hoek en botste tegen Silerna. Yasumi zag Sanne die ook het hoekje om kwam en begroetten haar. Waar Levi is is Sanne namelijk ook , al is het voor de meest idiote klusjes. Yasumi trok Silerna mee aan haar kraag voordat ze de kans kreeg om Levi’s hersens in te slaan. Maar voordat gebeurde zei hij nog even snel dat we op pad moesten.

“Moet dat?” zuchte Sil die overduidelijk geen zin had in zijn bevelen en gezeur maar om meer gezeur te voorkomen liet ze zich meeslepen voor Yasumi.

“Laten we maar gelijk gaan…..”zei Yasumi en sleurde Sil mee.

 

Wordt vervolgd…

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.