Alles op een rijtje

Eindelijk is alles geregeld voor me webje! Vanaf Juni worden de regels voor bloggers en andere websites aangescherpt vanwege privacy en meer dingen. Heb jij alles al voor elkaar?

  • Ten eerste moet je een melding op je website hebben die aangeeft dat de website cookies gebruikt om alles goed te laten functioneren. Men die op je website komt moet hiermee akkoord gaan of niet. Gaat hij/zij akkoord dan werkt alles zoals het hoort. Zo niet dan is er een kans dan video’s en afbeeldingen niet laden en meer dingen kunnen van kracht zijn.Op WordPress kan je simpele cookie plugin downloaden die deze melding laat weergeven. Op websites die andere besturingssystemen hebben is de kans dat je hem helemaal zelf moet maken via javascript, php en andere codering. Plugins maken het zó veel makkelijker^^
  • Ten tweede worden alle websites die geen SSL certificaat hebben automatisch gelabeld als onveilig. Deze sites krijgen een uitroepteken naast de site en een open slotje. Dit wilt NIET zeggen dat je website daad werkelijk onveilig is!
    Een hoop mensen bieden hun wijsheid aan om voor (vaak veel te veel) geld een SSL certificaat te maken voor je. Zelf zou ik niet aanbod nóóit doen omdat de meeste meer dan 100 euro vragen voor een document waar amper iets instaat. De beste manier voor een SSL certificaat is bekijken wat jou hosting aanbied hiervoor. Vaak is dat ook nog duur maar sommige bieden ook een alternatief , een simpele methode voor een gratis certificaat. Mijn hosting hostinger.nl bied dit ook aan en zal niet de enige zijn. Bied jou host geen gratis methodes aan? Dan is Google je beste vriend! Ga eens zoeken, of probeer het zelf! Vaak ben je in minder dan 5 minuutjes klaar.
  • En als laatste maar ook niet minder belangrijk is dat alle websites (ook particulier) een privacy verklaring moeten hebben. Dit is misschien de lastigste stap. Het kan een hele klus zijn om zo’n verklaring te schrijven. Maar bespaar je de moeite. Alweer even goed zoeken met google want er zijn vele generators die een automatische verklaring maken voor je! Appeltje eitje dus!

het enige wat ik nu wil is een nieuw thema. Ik ben deze zo beu. Ik ben wat dat betreft een zeur eerste klas. Het liefste wil ik een combinatie van blog en portfolio maar dat is heel zeldzaam. Net zoals flexibele thema’s.

Het komt wel goed ;).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.